Dinamint C

Välsmakande sugtablett med zink, vitamin C och extrakt av fläderbär som alla bidrar till immunsystemets normala funktion. Fläderbär bidrar också till att stödja de övre luftvägarnas hälsa. Dinamint C har en god och uppfriskande smak av mentol. 

Ingredienser

Sötningsmedel (sorbitol, xylitol, steviolglykosider), konsistensgivare (guarkärnmjöl), aromämnen (citron, apelsin, aprikos, mentol, pepparmint), extrakt av fläderbär (sambucus nigra), zinkbisglycinat, surhetsreglerande medel (citronsyra), ytbehandlingsmedel (veg. magnesiumsalter av fettsyror), askorbinsyra (vitamin C), klumpförebyggande medel (kiseldioxid).  

Rekommenderad dagsdos

6 tabletter per dag. Låt tabletten långsamt smälta i munnen.

Rekommenderad dagsdos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. 

Innehåll per dagsdos om 6 tabletter:   

Extrakt av fläderbär

102 mg**

Vitamin C

35 mg (44% av RDI*)

Zink

6 mg (60% av RDI*)

* rekommenderat dagligt intag **rekommenderat dagligt intag  ej fastställt.  

Inköpsställen

Dinamint C finns i hälsobutiker

Förpackning

30 sugtabletter

 

Vanliga frågor om Dinamint C

Dinamint C innehöll tidigare Echinacea, varför är det borttaget?

Echinacea är läkemedelsklassat och får inte längre användas i kosttillskott. I stället har vi tillsatt extrakt av fläderbär, som har en mycket lång traditionell användning för att stödja immunsystemets normala funktion och bidrar också till att stödja de övre luftvägarnas hälsa. 

 

 

 

Ska jag svälja tabletterna hela?

Nej, Dinamint är en sugtablett med en god och uppfriskande smak av mentol.