Baltex health & Beauty group

Om Baltex

Produktutveckling.

VI KÄNNER MARKNADEN

För att möta efterfrågan på nya produkter jobbar vi aktivt med produktutveckling. Vi följer lokala och globala trender och kan genom en effektiv process snabbt möta konsumenters och återförsäljares önskemål om nya och förbättrade produkter. På samma sätt kan vi bistå huvudmän med tydliga guidelines för etablering på den nordiska marknaden.

Distribution

MARKNADEN KÄNNER OSS.

Våra produkter är etablerade på den nordiska marknaden där de säljs såväl på apotek som i hälsofackhandel, i kosmetikkedjor, på varuhus och online. Bland våra återförsäljare i Sverige finns Apoteket AB, Apotek Hjärtat, Kronans Apotek, Apoteksgruppen, Lloyds Apotek, Life och Hälsokraft.

I Norge finns vi på VITA, Apotek1, DittApotek, Vitus, Boots, Life och Sunkost, i Danmark på Matas och Helsam och i Finland finns vi i hälsofackhandeln. Formell kompetens och personligt engagemang.

Regulatoriskt komplett.

VI BEHÄRSKAR REGELVERKEN.

Baltex är rustat för att ta hand om hela bredden av produkter inom hälsa och skönhet. Från läkemedel med sina speciella krav på dokumentation och uppföljning, till medicintekniska hjälpmedel, kosttillskott och kosmetik. Vi arbetar enligt HACCP och är certifierade enligt System för säkra kosttillskott samt innehar partihandelstillstånd för läkemedel. Vi följer de etiska regelverket uppsatt av Svensk Egenvård och marknadens tillämpning av gällande marknadsföringslagstiftning. På så sätt är Baltex en naturlig och komplett partner inom egenvårdssegmentet i hela Norden

Nå Norden med en enda kontakt.

Baltex Health & Beauty Group är en privatägd koncern som bildades 1990 och har verksamhet i Sverige, Norge, Danmark samt nära band med den finska marknaden. Dessutom har vi export till en rad andra länder. Verksamheten, och vår vision, bygger på att erbjuda produkter med högsta kvalitet inom egenvård, skönhet och medicinteknik

Effektiv logistik.

Förutom starka varumärken så bygger lyckade affärer på en väl fungerande och effektiv logistik. Baltex distributionsstruktur bygger på en sofistikerad distributionslösning som kostnadseffektivt ser till att rätt produkter levereras i rätt tid till rätt pris. Baltex har avtal och regelbundna leveranser till samtliga distributörer och butikskedjor på den nordiska apoteks- och egenvårdsmarkanden.

Via vår logistikhub i Nässjö är vi väl positionerade för att förse hela Norden med våra, och våra samarbetspartners, varor.

Vårt duktiga team..

..inom kvalitet, produktutveckling och marknad arbetar hårt för att utveckla och leverera enkla men effektiva lösningar till människor som månar om sin hälsa och sitt välbefinnande. Ett ambitiöst och långsiktigt arbete med kvalitet och säkerhet har gjort oss till ett av de ledande företagen vad gäller kvalitetssäkring inom egenvård.

Tomas Färnlöf

CEO
tomas@baltex.se

Susanne Lindgren

Nordic Product Manager
susanne@baltex.se

Manne Gramenius

Marketing Manager
manne@baltex.se

Stine Åséll

Education and product specialist
stine@baltex.se

Ann Lindelöw

Head of office
ann.lindelow@baltex.se

John Wikerstål

Digital marketing